Апарати за точково заваряване


Принцип на действие

Апаратите на точково заваряване работят на принципа на електросъпротивителното заваряване,посредством протичане на ток между заваряваните детайли и прилагане на силен натиск върху тях, чрез което се получава една еднородна метална маса.

 

Предназначение

Апаратите за точково заваряване могат да се използват при направа на метални кутии, решетки от тел, шини и тръби, метални бронирани врати за апартаменти и гаражи, климатични инсталации и въздуховоди от поцинкована ламарина, осветителни тела от месингова ламарина. С тези апарати се заваряват още както ниско въглеродни стомани, така и поцинкована ламарина, алпака, неръждавейка, месингова, медна ламарина и други.

 

 

Начин на употреба

АТЗ, произвеждани от „Спасов-Електроникс“ ЕООД, са лесни за употреба, не изискват допълнителни заваръчни материали (с изключение на цветното заваряване).

Разработените от нас апарати са с изпитана и тествана с годините електроника, която предоставя възможност за бърза настройка на времето и силата на тока както и други опции при желание на клиента. За удобство на клиента се предлага както ръчен така и пневматичен натиск и управление на механичната част.

Преди заваряване се настройват  превключватели на тока и времето за съответната дебелина и вид на заварявания материал. Детайлите се поставят между електродите и с натискане на педала се осъществява заваръчния процес, който спира автоматично след изтичане на зададеното време. По този начин се осъществява повтаряемост на заваръчния процес.

Апаратите са с водно охлаждане, което изисква подключването на апарата към течаща вода или автономен резервоар с помпа.